Wandelcoachen

Wandelcoachen heeft veel voordelen die je gratis en voor niks krijgt wanneer we de natuur als coachruimte kiezen.

Door het wandelen zullen je zintuigen geprikkeld worden, je hoofd raakt leeg, je bent alerter en komt meer bij je gevoel waardoor je contact kan maken met waar het werkelijk om gaat. Je wensen gaan richting concrete oplossingen en acties.

Doorkijk

Je creativiteit wordt gestimuleerd, je neemt meer zuurstof op wat ten goede komt van je fysieke en mentale gesteldheid. En bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’, wat een directe invloed heeft op een positievere stemming.

Doordat je letterlijk in beweging komt geef je jezelf een interne, onbewuste stimulans om daadwerkelijk in actie te komen en een volgende stap te zetten. Kortom: wandelcoachen brengt je verder!

Hoe werk ik?

Afhankelijk van je coachvraag krijg je een korte doelgerichte opdracht waarmee je de natuur in gaat. Dit kan een reflectievraag zijn waar je al wandelend over na kan denken. Een andere vorm kan zijn dat de natuur als metafoor gaat dienen voor je coachvraag. Daarnaast heb ik diverse werkvormen in mijn rugzak zitten gericht op onder andere loopbaanvraagstukken en stress of spanning die juist in de buitenlucht goed tot hun recht komen. Omgeving, tijd en reflectie zijn je leidraad. Na afloop zullen we deze opdracht kort evalueren.

Japans pad

Ik ga weg
Ik ga lopen
Ik ga lopen tot de zon komt
Ik ga weg
Tot de zon me achterhaalt
Lopen tot de zon komt
Tot ‘ie straalt

– Acda & de Munnik

Rots

Wat levert het op?

Door inspanning ontspan je en creëer je ruimte in je hoofd. De wandeling heeft een positieve invloed op je mindset. Er ontstaat rust en nieuwe ideeën borrelen boven. Hiermee ben op een proactieve en gezonde manier bezig met je coachvraag.

Vogel