Online coachen

Vind je het lastig om je agenda leeg te maken voor een coachgesprek? Zou je met een onafhankelijke willen sparren over situatie die zich voordoet op je werk? Wil je leren omgaan met stress en werkdruk?

Vuurtoren

Sinds een aantal jaar ervaren we in allerlei opzichten het gemak van internet. We doen aankopen, boeken reizen, vinden praktische tips voor thuissporten, koken en klussen en communiceren zowel op professioneel als persoonlijk gebied eindeloos veel via internet. E-mail, sms, WhatsApp en social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Online coachen of E-coachen is door het vele thuiswerken inmiddels volledig geïntegreerd in het aanbod van coachen. Online coaching is een verzamelnaam voor coaching via digitale middelen zoals Teams, Skype of Zoom, telefoon en chat. E-coachen richt zich in hoofdzaak op coachen via e-mail.

E-coachen en online biedt het gemak van coachen vanuit je eigen werk- of privélocatie, en daarmee wordt coachen voor iedereen toegankelijk.

Hoe werk ik?

Bij E-coachen wordt je gecoacht via e-mail. Er wordt met een gerichte methodiek gewerkt en deze manier is geschikt om snel in actie te komen. E-coachen is tijd en plaats-onafhankelijk, je kunt immers ieder moment van de dag een vraag, inzicht of antwoord aan je coach richten. E-coachen dwingt je om over je vraag na te denken om deze per mail aan je coach voor te leggen. Dit leidt tot meer zelfreflectie en dieper inzicht en bewustzijn. Daarnaast is je mail en de reactie hierop natuurlijk altijd terug te lezen.

Online coachen vindt plaats via het beeldscherm, chat of telefonisch en heeft als voordeel dat deze vorm makkelijker in te plannen is in onze drukke agenda’s. Online coachen scheelt in reistijd en de duur van een coachgesprek is korter dan een face-to-face gesprek. Bij Online coachen wordt gebruik gemaakt van het scherm als middel om te communiceren. Maar daarnaast wordt deze vorm ook ingezet als tool ter ondersteuning van de coachvraag. Zo werk ik veel met beeldmateriaal en invulvelden die makkelijk voor beiden zijn te zien. Daarnaast gebruik ik interactieve opdrachten die zorgen voor inzicht en vooruitgang.

Eieren

Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!

– Audrey Hepburn

Kersenbloesem

Wat levert het op?

Door e-coachen en online coachen ligt coachen binnen handbereik. Je werkt in je eigen omgeving én je bent in je eigen tijd bezig met jouw ontwikkelproces. Op een doelgerichte en gestructureerde manier krijg je snel nieuwe inzichten.