Alweer een nieuw jaar

Alweer een nieuw jaar, cliché maar het lijkt wel sneller te gaan als je ouder wordt. 

Ik merk dat het me houvast geeft om een soort van plan te hebben aan het begin van het jaar. Wensen concreet te maken om ergens naar toe te kunnen leven. 

Een tijd lang waren dat best grote wensen: lange reizen, huisje ergens buiten met kippen enzo. In de voorbereiding zat veel werk en ook veel lol. Plaatjes zoeken, moodboard maken, informatie verzamelen, Google werd m’n grote vriend. Plannen, bijstellen, uitvoeren. Het eindresultaat voor je kunnen zien en concrete stappen zetten hebben me veel opgeleverd. 

Er zijn veel methodieken die je kunnen helpen om een plan om te zetten in een resultaat. Voor mij werkt het stellen van doelen het beste wanneer:

  • Je voor je kan zien hoe her eruit ziet als je je doel bereikt hebt: waar ben je, met wie ben je, wat zie je, hoe voel je je?
  • Je weet wat je moet doen om je doel te behalen,
  • Je je kennis en capaciteiten inzet om je doel te behalen (of om hulp vraagt voor onderdelen die je niet wil doen of kan doen)
  • Je ervan overtuigd bent dat het kan
  • Je jezelf trouw blijft
  • Je jouw doel als richtpunt in de toekomst zet (met een datum en misschien wel tijdstip)

Maar sinds de pandemie vind ik het fijner om de plannen wat kleiner te houden. In een grote wens kan ook een teleurstelling schuilen. Dit jaar staat voor mij in t teken van vriendschappen. Iedere maand wil ik iets doen met of voor vrienden wat ik tot nu toe niet of te weinig heb gedaan. Picknicken op de hei, inspiratiedinertje, stadswandeling met speurtocht, dingen om samen te doen en herinneringen te bouwen. 

En ja, ’t is weer januari dus ook mijn voornemen is (weer) de strijd aan te gaan met de kilo’s. Volgende week. 

Wat is jouw plan?

Blog januari 2022 onderaan

Lely Coaching
Edmay van der Lely
info@lelycoaching.nl
06-18479001

KvK nummer: 08100000
BTW nummer: NL001935959B67